Gluren bij de Buren 2018

Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival dat plaatsvindt door alle wijken van Zutphen. Het vloerkleed is het podium; de bank is de tribune. Per woonkamer treedt 1 act op die 3 keer een half uur speelt. Door de speciale looproutes kan je als bezoeker maximaal 7 optredens bijwonen. Gluren bij de Buren maakt de wijken in Zutphen gezelliger en geeft lokale acts een podium.

Gluren bij de Buren vond door heel Zutphen plaats op zondag 11 maart 2018. Tussen 12:00 en 17:00 uur waren er een drietal optredens van een artiest in elke woonkamer. Elk optreden duurt maximaal 30 minuten. Zie voor meer informatie de website. Je kunt daar ook doneren voor het het festival van komend jaar. Het Torenfonds werd gevraagd om de editie van 2018 extra te ondersteunen. Dat hebben we met veel plezier gedaan! Dit festival is een schoolvoorbeeld van het in verbinding brengen van mensen.

Op de door burgemeester Annemieke Vermeulen geopende afterparty reikte Harrie van Pelt van het Torenfonds een cheque uit aan de organisatie van Gluren bij de Buren. De foto is gemaakt door Jikke van Tongeren.