Bach Bridges


De Theater Express
In de eerste week van de meivakantie bood de Muzehof in samenwerking met Bach Bridges Festival een driedaagse workshop aan kinderen uit het AZC, kinderen van statushouders en kinderen van de Weekendschool. 
Zes muziek-, theater- en dans- docenten hebben keihard met ze gewerkt. Zo werden er drie piano’s bespeeld, kleine jongetjes die vijf noten leerden die mooi samenklonken met het stukje Bach van de docente. Cello’s werden bespeeld, niet alleen op de snaren maar er werd ook een ritme op getrommeld. Er klonken gitaren en er werd prachtig gezongen. Een grote groep danste door de zaal en er werd wat theater doorheen gevlochten. Alles vloeide mooi in elkaar over, waar mogelijk hadden de docenten hun best gedaan om ook de verbinding met elkaar te zoeken. Dat alles in drie dagen met 50 kinderen, die tussendoor ook wel even heel hard buiten moesten rennen. 
Via ‘Aan de Slag’, een vrijwilligersorganisatie die in het AZC werft, waren er twee schatten van vrijwilligers die de lunch haalden en klaarmaakten, gesponsord door Driekant. 
Bij de presentatie droeg oud-stadsdichteres Anna Wiersma poezie voor die ze speciaal voor deze gelegenheid schreef.
De Muzehof bruiste en het project is zeker voor herhaling vatbaar. Het is fantastisch dat het Torenfonds dit mede mogelijk heeft gemaakt.