Bestuur

Het bestuur van Stichting Torenfonds bestaat uit de volgende personen.

 • Jan van Breda, voorzitter (janvanbreda@torenfonds.nl)
   

  Ik werk bij de rechtbank Gelderland. Werken bij de rechtspraak vind ik belangrijk omdat de rechtspraak in het midden van de samenleving staat. Net als het Torenfonds. Het Torenfonds draagt immers bij aan de realisatie van lokale initiatieven. Daarmee werkt het Torenfonds aan de versterking van de verbanden tussen mensen en organisaties binnen Zutphen en Warnsveld en de vergroting van de kracht van de samenleving. Daarom zet ik me graag in voor het Torenfonds als lid van de werkgroep bestemmingen en als voorzitter van het bestuur!

 • Piet van Veen, penningmeester (pietvanveen@torenfonds.nl)
   

  Ik ben sinds 2010 zelfstandige professional en werk in opdracht van kleine zelfstandigen, het MKB en gemeenten. Daarnaast begeleid ik mensen met loopbaanvragen, in het bijzonder hen die overwegen om te starten als zelfstandige. Ik heb de ervaring en de overtuiging dat bewoners samen de stad, het dorp of de wijk maken. Het Torenfonds biedt mogelijkheden om samen meer voor elkaar te krijgen om de leefbaarheid in Zutphen en Warnsveld voortdurend te versterken.

 • Petra Vervoort, secretaris (petravervoort@torenfonds.nl)
   

  Als landbouwkundige werkte ik lange tijd voor een financieringsorganisatie in de ontwikkelingssamenwerking. Daar werd ik geïnspireerd door zgn. 'grassroot' bewegingen, waar mensen binnen hun eigen samenleving hun gezamenlijke problemen oplossen. Ze afwachten dus niet af tot de overheid iets voor ze kwam doen maar gingen zelf aan de slag. De laatste jaren werk ik vanuit mijn eigen projectbureau aan plattelandsontwikkeling en stadslandbouw. Ik word enthousiast van bewoners die hun eigen omgeving aanpakken, bijvoorbeeld een buurtbongerd  aanleggen of speelplaats beheren. Maar ook van bewoners die een evenement organiseren waaraan iedereen kan meedoen. Ik wil perspectief bieden aan initiatiefnemers die ook niet afwachten tot de gemeente iets voor hun doet.Ik was zelf één van de initiatiefnemers van het Torenfonds en ben nu secretaris. Ook ben ik lid van de werkgroep Bestemmingen, want ik wil graag in gesprek gaan met initiatiefnemers over hun plannen.

 • Gidie Ritzerveld, bestuurslid (gidieritzerveld@torenfonds.nl)
   

   Ik ben al bijna 25 jaar woonachtig in Zutphen en heb daarvan 21 jaar met – en voor  vluchtelingen mogen werken zowel in Zutphen als daarbuiten.  Sinds 2013 ben ik als Zelfstandig Ondernemer werkzaam onder andere als coördinator van de Stichting Schuldhulpmaatje Zutphen. Ook maak ik  deel uit van een nieuwe beweging van spiritueel zorgverleners, geestelijk verzorgers, theologen en religiewetenschappers die nieuwe (hernieuwde) vormen van zingeving in deze tijd zoeken, verkennen, vorm geven en aan elkaar verbinden. Daarbij geïnspireerd door de vele “kantelingen” die momenteel plaatsvinden zoals een versnelde technologische ontwikkeling, een betekenisvolle economie gekoppeld aan een “werkrevolutie” die op haar beurt weer samengaat met burgerinitiatieven (buddy-maatjes projecten). Vanuit mij inmiddels jarenlange ervaring in het aanvragen én verantwoorden van fondsen en de drempel die dit vaak vormt om burgerinitiatieven van de grond te krijgen sprak mij de doelstelling van het Torenfonds (verbinden en faciliteren op het brede gebied van duurzaamheid, leefbaarheid, cultuur en participatie) direct aan.